Het bedrog achter de N60 door Ronse !


 

De politici hebben ons bedrogen !

De "missing link" van de N60 in Ronse is boerenbedrog.

Zoals elke burger weet, is het de bedoeling dat (lokale) politici de wensen en verzuchtingen van de burgers ter harte nemen. Ondertussen zijn vele (alle ?) politici ervan overtuigd dat ze alles in de plaats -en boven het hoofd- van de burgers kunnen beslissen. Zij denken te weten wat goed is voor ons. En wij moeten gewoon maar slikken wat ons wordt voorgekauwd.

Zo wordt nog steeds beweerd dat de realisatie van de "missing link" de oplossing bij uitstek is om alle verkeersproblemen in Ronse op te lossen. Dit is echter een pertinente leugen !

Het doortrekken van de N60 vanop het grondgebied van Nukerke tot aan de grens met Henegouwen, zal enkel de nieuwe industriezone "Pontstraat West" ten goede komen. Het verkeer dat uit het noorden komt en naar de industriezone Klein-Frankrijk moet, zal nog steeds via de Kruisstraat, Broeke, Glorieuxlaan en Ninovestraat onze stad blijven doorkruisen.

Het transport dat uit het oosten (Brakel, Ninove, Brussel) komt, moet ook weer de stad doorkruisen om de zone Pontstraat West te bereiken. De zogenaamde "Zuiderring" of nieuwe N48 is bijlange niet voor morgen, zo werd ons verzekerd op de "Infomarkt".

Van een doortrekking uit het zuiden (Leuze) kan al totaal geen sprake zijn. Niet enkel de Burgemeester van Frasnes-Lez-Anvaing, Jean-Luc Crucke, maar ook de Waalse regering verzetten zich met hand en tand ertegen.

Zwaar vervoer dat uit het westen (Kortrijk) via de N36 de Pontstraat wil bereiken, kan dit. Langs dezelfde weg terugkeren is echter onmogelijk: boven de Berchemweg wordt het langs de Zandstraat naar Oudenaarde geleid...

De politici zijn er dus van overtuigd dat 5,5 km snelweg en een ronduit spuuglelijk viaduct de oplossing zijn van alle verkeersproblemen.
En over de prijs hoeven we ons geen zorgen te maken. De rekening wordt immers doorgeschoven naar de volgende generaties !

 

 

© 2014 - | website gebouwd en gesponsord door web site tuning
Disclaimer & Privacy